
Clarifications for Prince 2013 

 

Q:  The two example briefs that were provided online do not include the Opinions Below, 
Appendices, or Standard of Review sections found in some briefs.  The rules state that 
Jurisdiction statement is not required, but do not mention these sections.  Are these sections 
required, not, or up to preference? 

A:  In accordance with the rules of the United States Supreme Court Rule 24.2, and competition 
Rule 5.2, these sections are required only for petitioner’s briefs and are optional for respondents.  

 

Q: Is the second certified question regarding an evidentiary privilege for information gathered in 
a journalistic investigation limited to 1) the identity of the confidential informant or 2) does it 
pertain more broadly to any information garnered during that journalistic 
investigation. 

A: The journalist privilege protects a broad range of testimony, including both information and 
identities. 

 

Q: Was the conversation that the employee overheard (p 10, lines 136-138) an in person 
conversation between two people or did the employee overhear Barnes on a phone call? 

A: The testimony does not reveal whether the overheard conversation occurred in person or over 
the telephone.  While this testimony may seem vague or incomplete, Ms. Crawley is claiming 
privilege in order to avoid revelation of details that might lead to the identification of her source. 
Please proceed as best you can using the information contained in the record.  If you believe that 
this detail would make a difference in your arguments, state why. 

 

Q:  Is the cover that we include equal to the "caption" referred to in the Supreme Court rules, 
specifically Rule 24.1(b)? 

A: Yes. 

 
Q:  If we list the parties in the case on our cover, do we need to include another, separate section 
with "the list of all parties to the proceeding in the court whose judgment is in review," as 
required by Rule 24.1(b)? 

A: No. 



 
Q:  Rule 24.1(d) requires "Citations of the official and unofficial reports of the opinions and 
orders entered in the case by courts and administrative agencies."  In our school's program, we 
have a section required called "Opinions Below," in which we provide brief summaries of the 
lower courts' opinions. Is this the same as what is being described in Rule 24.1(d)? 

A: Yes, but Rule 24.2 makes this optional for respondents. 


